Alle informatie over het bedrukken van kaarsen

Alle informatie over het bedrukken van kaarsen

Hier kunt u alle informatie lezen voor het bedrukken van kaarsen

Wij worden steeds vaker door klanten benaderd voor het laten bedrukken van kaarsen. Wij zullen een uiteenzetting geven van de (on) mogelijkheden voor het laten bedrukken van kaarsen.

 

Kaarsen en glazen bedrukken

 

Het bedrukken van kaarsen kan op de traditionele stompkaarsen en op Rustieke witte stompkaarsen. Deze zijn glad en dat heeft een bedrukking echt nodig. Het bedrukken van kaarsen wordt meestal gedaan op een kaars in het wit of ivoor. Deze kaarsen zijn in een groot aantal verschillende maten te krijgen. Van heel klein tot heel groot.

 

Het proces werkt als volgt. Een klant plaatst een bestelling en levert hetgeen bedrukt moet worden aan in een JPG of PDF bestand. Dat geeft de beste bedrukking. De kleuren zijn altijd bij benadering daar je hebt te maken met de kleurinstellingen van je computer. Die zijn altijd iets afwijkend van elkaar. Maar de verschillen zie je meestal op de kaarsen niet.

 

Daarna wordt er altijd eerst een proefdruk gemaakt die de klant middels de mail krijgt te zien. Dan is te zien hoe de bedrukking op de kaars eruit gaat zien. Pas na de goedkeuring van de klant worden de kaarsen bedrukt. Dan kunnen er achteraf ook nooit onduidelijkheden ontstaan.

 

Na het bedrukken moeten de kaarsen 24 uur drogen. Daarna worden de kaarsen zoals dat in het vakjargon heet " nagedompeld ". Dit is een paraffine laag over de bedrukking. Dat beschermd de bedrukking anders zou je deze er zo vanaf kunnen vegen.

 

Ook na het dompelen moeten de kaarsen weer 24 uur drogen en daarna kunnen deze worden verzonden.

 

Bijna alles wat de klant wenst kan bedrukt worden. Een mooie tekst, een foto of een logo. Ook combinaties van deze. Ook is het mogelijk om kaarsen aan 2 zijde te bedrukken. De keus is om in 1 kleur te laten bedrukken of full-color. (Meerdere kleuren) 1 kleur bedrukkingen gaan machinaal en full-color gaat handmatig.  

 

Bij het laten bedrukken van kaarsen is er altijd sprak van een " Staffelkorting ". Het komt erop neer dat hoe meer kaarsen er worden afgenomen hoe goedkoper het per kaars zal worden.

 

Het bedrukken van kaarsen is zeer specialistische werk wat je niet zo even in een namiddag kunt leren.   

 

Ook is het mogelijk om glazen te laten bedrukken. Dat kan alleen maar met 1 kleur. Het proces van bestellen en leveren is eigenlijk hetzelfde als bij kaarsen.

 

Het hele jaar door worden er kaarsen bedrukt maar in de maanden november en december zie je wel een piek in de bestellingen. Dat heeft te maken met de Feestdagen in december. 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »