Bolsius

Bolsius kaarsen


De woorden Bolsius kaarsen hebben een naamsbekendheid van meer dan 90 %. Dat komt enerzijds doordat dit een bedrijf is van 150 jaar oud en anderzijds dat iedereen eigenlijk regelmatig krijgt te maken met dit merk kaarsen. Of je koopt deze zelf of loopt er tegenaan als je ergens wat gaat drinken of eten. En te krijgen in de meest uiteenlopende kleuren, vormen en afmetingen.

Kaarsje branden van Bolsius

Er zijn een groot aantal diverse types, vormen en kleuren. De benamingen zijn talrijk te noemen. Het merk kaarsen heeft zich in 150 jaar uiteraard steeds verder doorontwikkeld en dat zie heden ten dagen terug.

Stompkaarsen

De stompkaarsen zijn wel de oudste traditionele kaarsen die worden geproduceerd door Bolsius. Het zijn ronde cilindervormige kaarsen die iets taps toelopen aan de bovenzijde tot aan de lont. Daar komt dan ook de benaming stompkaars vandaan. De kaarsen zijn aan de buitenkant glimmend. Tegenwoordig zijn de kaarsen in een aantal populaire mooie trendy kleuren te krijgen die door consumenten worden gevraagd. Regelmatig wordt er door Bolsius marktonderzoek gedaan om te kunnen bepalen wat er wordt gevraagd. De maten van de kaarsen zijn van heel klein tot heel groot en alles wat daar tussen zit. De grootste branden wel meer dan 200 uren.

Rustieke kaarsen

Rustieke kaarsen van Bolsius zijn allerlei vormen te krijgen. Of het nu kleine, grote, smalle, lange of dikke kaarsen moeten zijn. Dat maakt niet uit want die zitten allemaal in het assortiment opgenomen. Ook is het uiteraard mogelijk om de verschillende soorten met elkaar te combineren.

Rustieke kaarsen

De Bolsius Rustieke stompkaarsen hebben grotendeels dezelfde vormen als de traditionele stompkaarsen. Alleen de maten zijn anders en er is veel meer keus is in kleuren. Bepaalde maten kaarsen zijn in wel meer dan 25 kleuren te krijgen. Dat maakt deze producten zo populair. De kaarsen zijn tijdens de productie speciaal behandeld waardoor zij een bijzondere robuuste uitstraling hebben gekregen. Tevens zijn zij door en door gekleurd wat betekend als de kaarsen eenmaal zijn aangestoken dat de binnenzijde van de kaars niet van kleur zal veranderen.

Tafelkaarsen

Bolsius Rustieke Tafelkaarsen worden in een kandelaar gezet en aangestoken tijdens een romantische samenzijn. Of de kandelaar wordt op een mooie plek in huis gezet met daarin de Tafelkaarsen. Het zijn mooie lange smalle kaarsen die uiteraard ook weer zijn gewerkt en de speciale uitstraling hebben. De keus is te maken uit een groot aantal kleuren die passen in elke interieur en met zorg zijn uitgezocht. Marktonderzoek van Bolsius is altijd leidend hierin.

Kaarsen Bolsius

Deze kaarsen van Bolsius zijn de grootste uit deze lijn en hebben meerdere lonten. Deze zijn te verdelen in 3, 4 en 5 lonten. Dit zijn de producten die je vaak terugziet in cafe’s en restaurant. Te krijgen in een aantal leuke inspirerende kleuren.

Metallic kaarsen

Deze kaarsen zijn dezelfde als de gewone Rustieke Stompkaarsen doch deze zijn tijdens de productie met een lak behandeld waardoor zij de specifieke opvallende luxe uitstraling hebben. De kaarsen worden meestal tijdens de feestdagen in december aangestoken.

Bolkaarsen

Bolkaarsen van Bolsius zijn in vele mooie design kleuren te krijgen en in 2 maten. Die van 80 mm als diameter en de zeer grote van 145 mm. De particulieren kopen vaak deze kaarsen. Deze worden dan op een mooi tableau gezet met vaak andere Rustieke kaarsen. En dan uiteraard in verschillende kleuren die mooi bij elkaar passen.

Mammoetkaarsen

Dit zijn wel de grootste kaarsen die op de markt zijn te krijgen. Kaarsen in de kleur ivoor met 3 lonten en 3 maten. Grote opvallende kaarsen die je niet zo maar even in een hoekje weg zet. Dit zijn kaarsen die op een prominente plek in huis staan. Het branden van deze kaarsen op tafel geeft extra licht en daardoor is het sfeer verhogend.

Waxinelichtjes 

Bolsius waxinelichtjes worden ook wel theelichtjes genoemd. Die laatste benaming komt uit een ver verleden toen deze waxinelichtjes alleen nog maar werden gebruikt onder een theepot om de inhoud warm te houden. Tegenwoordig worden de waxinelichtjes voor vele doeleinden gebruikt. Bolsius verkoopt vele 10 tallen miljoenen van deze kaarsjes per jaar over de hele wereld. De kwaliteit staat voorop en daar zal nummer concessie aan worden gedaan. 4 branduren betekend dan ook 4 uur en niet minder. De theelichten zijn in verschillende branduren te krijgen. Beginnend bij 4 uur en oplopend naar 10 uur. De laatste zijn dan de maxilichten.

Dompelkaarsen

Dompelkaarsen zijn aparte kaarsen die van onderen naar boven taps toelopen. De kaarsen zijn in 3 maten te bestellen. De kaarsen worden vaak in Kerken gebruikt. Ook bij particulieren thuis en dan vaak op een mooie kandelaar en als herdenking.

Dinerkaarsen

Dinerkaarsen zijn lange smalle kaarsen voor in een kandelaar. De kaarsen kunnen als decoratie worden neergezet of om te branden. Meerdere van deze kaarsen in een kandelaar op de eettafel tijdens een etentje en dan de kaarsen branden is echt romantisch en de eventuele gasten zullen het erg op prijs stellen. Het zijn stijlvolle moderne mooie kaarsen.

De Historie van Bolsius

Bolsius kaarsen hebben een zeer lange historie. De eerste kaarsen werden al in 1870 gemaakt. U moet zich dan wel voorstellen dat dit niet de kaarsen waren die Bolsius momenteel op de markt brengt. Het ging meer om wasdoeken die konden branden. Veel zwarte roet en walmen en het stonk enorm.

In 1920 ging Bolsius ook zelfstandig Kerkkaarsen maken. Dit gebeurde met een zelf uitgevonden gietmachine. Vervolgens werd de pit (lont) in de vloeibare was gedompeld.

In 1927 kreeg de merknaam Bolsius een flinke boost door het maken van Kerkkaarsen wat door kerken zeer op prijs werd gesteld. Elke kerk bestelde bij Bolsius Kerkkaarsen.

Tijdens de oorlogsjaren lag de productie van de Bolsius fabriek nagenoeg stil.
Na de oorlogsjaren in de jaren 50 en 60 nam de afname van kaarsen bij de Bolsius fabriek weer flink toe. En niet alleen kerken maar ook particulieren en ondernemers namen kaarsen af van Bolsius. In die periode begon ook het verder door ontwikkelen van de kaarsen. Zowel de kwaliteit als de kwantiteit werd onder de loep genomen.

In 1959 werden de theelichten geintroduceerd door Bolsius. Dat bleek een groot succes en heden worden er vele miljoenen van deze Bolsius theelichten aangestoken per jaar. Overal zie je theelichten branden. Ondernemers, particulieren, uitvaartondernemingen.

In de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw groeide de Bolsius fabriek gestaag totdat het einde 70e jaren in de problemen komt.Bolsius had grote problemen om op te kunnen boksen tegen de zogenaamde Oostbloklanden die veel goedkopere kaarsen konden leveren. Uiteraard niet van dezelfde kwaliteit als die van Bolsius.

In 1978 worden Bolsius en de waskaarsenfabriek Kristen uit Delden een bedrijf. Het bedrijf krijgt de naam Bolsius Kaarsenfabriek B.V. Deze naam is gekozen ivm de naamsbekendheid van Bolsius. Kaarsen worden in steeds mooiere verpakkingen aangeboden en dat slaat aan bij de consument en uiteraard o.a. de Horeca. De omzet ging met 300 % omhoog.

In 1983 wordt de Kaarsenfabriek van Gouda door Bolsius overgenomen.

In 1984 wordt wederom een flinke stap vooruit gezet door de overname van de Kerkkaarsen fabriek van Hoogeland in Roermond.

In 1998 wordt gestart met het opslaan van verwarmde grondstoffen in Moerdijk. Bolsius is hierin uniek en de enige ter wereld die op deze manier werkt. Waarborgen van voorraad en kwaliteit liggen hieraan ten grondslag.

In 2004 worden de Rustiek kaarsen geintroduceerd. Robuuste kaarsen in diverse maken en veel verschillende kleuren die elk voorjaar en najaar worden aangepast aan de vraag uit de markt.

In 2009 komt Bolsius met een Geurlijn. Diverse producten in veel geuren. Onlangs is deze geurlijn door ontwikkeld en zijn de Accents geurkaarsen op de markt gekomen.

Alles uiteraard van de beste kwaliteit. Bolsius is met een jaaromzet van meer dan € 750 miljoen de grootste kaarsenproducent ter wereld.

 

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »