Gouda

Gouda kaarsen

Gouda kaarsen zijn een begrip. Regelmatig worden de kaarsen aan de wensen van de klanten aangepast. De kaarsen worden gemaakt van de beste grondstoffen en geven geen zwarte roet af en walmen niet. Kaarsen-online heeft het hele assortiment van Gouda kaarsen online staan en de artikelen kunt u met extra voordeel bestellen.

Mooie Dinerkaarsen waar er 136 van in een doos zitten. Te krijgen in de kleuren wit en ivoor. De dinerkaarsen hebben de maat 240/22 mm.

Gotische-kaarsen zijn te krijgen in de kleuren wit en ivoor in 2 verschillende maten en 60 of 100 in een doos.

Geurglazen zijn er in 8 verschillende kleuren en te krijgen in 2 maten. Zijn uiteraard per stuk te bestellen.

Theelichten, maxilichten en navullingen zijn in zakken en dozen te krijgen. Zelfs in een doos met 500 stuks.

Kroonkaarsen zijn te krijgen in de kleuren wit en ivoor in 2 verschillende maten en 24 of 60 in een doos.

Stompkaarsen-ivoor zijn te krijgen in 6 verschillende maten. Mooi om te combineren met elkaar.

Gouda kaarsen zijn gemaakt van de beste grondstoffen en geven daarom geen zwarte roet af en de vlam zal niet walmen. Zet de kaarsen wel op een rustige plaats neer zodat zij geen last hebben van wind van b.v. deuren. U kunt Gouda kaarsen krijgen in de diverse verschillende soorten en maten. Gouda kaarsen hebben een luxe en trendy uitstraling en passen in elk interieur. De kaarsen kunnen ook als decoratie worden neergezet. M.n. Gouda Tafelkaarsen en Dinerkaarsen staat heel mooi in een kandelaar. U zult tijdens een romantisch samenzijn of met familie en vrienden zeker succes hebben met Gouda kaarsen.

De stompkaarsen van Gouda zijn in 6 verschillende maten te krijgen. Mooie stompkaarsen die veel in de Horeca worden gebruikt maar uiteraard ook niet in u woonkamer zullen misstaan.

Kortom de kaarsen van Gouda zijn een must om te hebben.

De Gouda kaarsen hebben een zeer lange historie. De eerste Gouda kaarsen werden gemaakt in 1858.

Tussen 1900 en 1910 werden diverse andere bedrijven die gerelateerd waren aan kaarsen overgenomen.

In 1929 nam de Gouda kaarsen fabriek die van Apollo kaarsen over.

In 1936 was er een zeer grote brand en van de fabriek bleef niets over. Alleen het kantoor bleef behouden. Maar snel daarna werd de fabriek opnieuw opgebouwd.

Tijdens de oorlogsjaren stond de productie op een zeer laag pitje. De fabriek werd in 1944 door de Duitse bezetter inbeslaggenomen waardoor de productie tot november 1945 geheel stil lag.

In 1958 schonk de Gouda fabriek aan de Gemeente Gouda 1500 kaarsen om het stadhuis te verlichten rond de Kerstdagen. Deze traditie wordt tot de dag van vandaag voortgezet met enkele honderden kaarsen per evenement.   

In 1983 worden de kaarsen activiteiten van Gouda overgenomen door de Bolsius fabriek in Schijndel.

In de jaren daarna wordt de kwaliteit van de geleverde kaarsen steeds verder door ontwikkeld net als de verpakkingsmaterialen die met de tijd meegaan.

Uit onderzoek blijkt dat 89 % van de ondervraagden het merk Gouda kaarsen kent. Dat is een zeer hoog percentage.

  

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »