Adventkaarsen

Adventkaarsen

De oorsprong van Adventkaarsen ligt in Duitsland rond 1840. Een Predikant kreeg van schoolkinderen steeds maar weer de vraag wanneer het Kerstmis zou zijn. Door van een wiel een krans te maken met daarin Adventkaarsen probeerde hij het zo uit te leggen. Verder een ingewikkelde procedure van kaarsen branden die verder in Protestant Duitsland eenvoudiger werd gemaakt door het branden van 4 a 5 kaarsen. Pas veel later werd het brandne van Adventkaarsen door het Katholieke Nederland overgenomen. Heden ten dagen wordt over de hele wereld Advent gevierd.

Advent vieren zoals je zelf wilt

Vaak heb je bij een religieus feest je aan regels te houden maar dat is bij de Advent viering niet het geval. Je mag het doen om de manier die bij je past. Dat maakt het ook zo leuk dat een ieder het op zijn eigen manier kan invullen. Met veel kaarsen of juist weinig. Mensen met een kleine beurs hebben zodoende ook de mogelijkheid om mee te doen aan Advent.

Wanneer begint de Advent

De Advent begint altijd de 4e zondag voor Kerstmis en beslaat 4 zondagen. Je begint de eerste zondag met het een steken van een Adventkaars en elke zondag steekt je er een nieuwe bij aan. Zodat je net voor de Kerstdagen 4 kaarsen hebt branden. Je hebt eventueel de mogelijkheid, wat regelmatig wordt gedaan, om vervolgens om op Kerstavond of Kerstdag een 5e kaars aan te steken die midden in de krans wordt geplaatst.  

Advent 2019

Advent 2019 begint op zondag 1 december 2019 en loopt door tot dinsdag 24 december 2019. Dat zijn dit jaar 24 dagen. De dag daarna zal het 1e Kerstdag zijn. 

  • Adventkaarsen
  • Staffelkorting bij grotere afnames
  • Snelle levering
  • 2 maten te bestellen

info@kaarsen-online.nl

0653871555

 

 

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »