Huwelijkskaars laten maken door je specialist met 25 jaar ervaring. Hetgeen bedrukt moet worden aanleveren via de mail in 1 JPG en PDF bestand

Huwelijkskaars na een Huwelijksaanzoek

Als eerste maar gelijk wel heel belangrijk is om te melden dat als er niet voor de standaard kaars (zie afbeelding) wordt gekozen graag via de mail in 1 JPG en 1 PDF bestand hetgeen bedrukt moet worden aanleveren. Als je gaat trouwen gaan daar soms wel maanden voorbereiding aan vooraf. Je moet heel veel regelen voor de mooiste dag uit je leven tot dan. Het gaat om de juiste kleding, de sfeer, de emotie, de aankleding van de locatie waar het feest gehouden gaat worden. Na het Huwelijksaanzoek laat je het beste je kaars bedrukken bij Kaarsen-online. Vaak wordt het Huwelijk ook voltrokken in de Kerk. En ja dan is het een traditie om tijdens deze plechtigheid een Huwelijkskaars aan te steken. Ook wel Trouwkaars genoemd. Maar het kan ook zijn dat de kaars pas tijdens het feest in de avonduren aangestoken gaat worden. Maar wat moet daar op bedrukt worden en hoe groot moet de kaars zijn. Nou daar gaan wij je mee helpen. Wat je op de kaars willen laten bedrukken staat je vrij. Het is natuurlijk heel persoonlijk en niet iedereen is hetzelfde. Soms wordt er gekozen voor een Huwelijkskaars met een pakkende tekst. Andere kiezen weer er voor om een mooie foto met daaronder een tekst op de Trouwkaars te laten bedrukken. Kortom alles is eigenlijk wel mogelijk. Wat ook zeker van belang is de keuze van de kaars. Als je in een Kerk bent is dat imposant en is het advies om een wat grotere kaars te kiezen. Het aanleveren van hetgeen bedrukt moet worden graag in een JPG bestand naar ons mailen en dan gelijk even aangeven wat de kleur van de Trouwkaars mag zijn. Wit of ivoor. Vervolgens maken wij eerst een proefdruk die wij naar je toe sturen via de mail. Nadat je deze hebt goedgekeurd gaan wij de Huwelijkskaars pas bedrukken. Het bedrukken gaat handmatig middels een transfer. Daardoor krijg je een zeer scherpe bedrukking op de kaars. Wij hebben hiervoor 25 jaar ervaring in huis en je krijgt bij ons de gewenste kwaliteit.

Traditie van de Huwelijkskaars

In tegenstelling tot andere Christelijke tradities met kaarsen is de Huwelijkskaars een fenomeen wat nog niet zo lang bestaat en is over komen waaien uit de Verenigde Staten. Vaak zal het aansteken in de Kerk plaatsvinden. Doch overleg altijd eerst wel met de priester of het is toegestaan. Dat kan per Kerk nog wel eens verschillen. Zeker ook waar de Huwelijkskaars wel en niet mag staan. Bespreek ook welke afbeelding op de kaars wordt bedrukt. Het zal je duidelijk zijn dat is een Kerk niet alles wordt gewaardeerd. Het is traditie dat de kaars wordt aangestoken met 2 kleinere kaarsjes. Voor beide families van het Bruidspaar is er een kaars. Deze worden gelijktijdig aangestoken en dan zullen de 2 kaarsjes de Huwelijkskaars laten ontbranden. Dat is voor de aanwezigen een emotioneel moment. Als de Huwelijkskaars pas in de avonduren tijdens het feest worden aangestoken wordt hetzelfde proces gevolgd.

De Huwelijkskaars voor latere jaren

Ons wordt wel eens gevraagd hoe lang de kaars moet branden in de Kerk of tijdens het feest. Wel uit ervaring weten en horen wij daar verschillende verhalen over. Er zijn echtparen bij die de Huwelijkskaars in de Kerk laten branden en zelfs op het feest in de avonduren. Soms wordt de kaars alleen meer eventjes in de Kerk of op het feest aangestoken en even later weer  uitgedaan. Al naar gelang de grote van de kaars is er dan nog een behoorlijk deel over. Wat vaak wordt gedaan is om na afloop van die dag de kaars mee te nemen naar huis en op elke Trouwdag opnieuw aan te steken. Romantischer kan natuurlijk niet om op je trouwdag deze kaars onder het genot van een hapje en een drankje opnieuw te laten branden. Zo zal je elk jaar op een leuke manier worden herinnerd aan die mooie trouwdag.

  • Huwelijkskaars / Trouwkaars
  • Voor in de Kerk en/of het feest
  • Goedkope prijs
  • Levering in overleg
  • Advies en begeleiding

[email protected]

0653871555

  

 

 

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »