Gouda stompkaarsen, Gotische kaarsen, Dinerkaarsen, Theelichten, Maxilichten, Kroonkaarsen

Gouda kaarsen zijn gemaakt van de beste grondstoffen en geven daarom geen zwarte roet af en de vlam zal niet walmen. Zet de kaarsen wel op een rustige plaats neer zodat zij geen last hebben van wind van b.v. deuren. U kunt Gouda kaarsen krijgen in de diverse verschillende soorten en maten. Gouda kaarsen hebben een luxe en trendy uitstraling en passen in elk interieur. De kaarsen kunnen ook als decoratie worden neergezet. M.n. Gouda Tafelkaarsen en Dinerkaarsen staan heel mooi in een kandelaar. U zult tijdens een romantisch samenzijn of met familie en vrienden zeker succes hebben met Gouda kaarsen.

De stompkaarsen van Gouda zijn in 6 verschillende maten in de kleur ivoor te krijgen. Mooie stompkaarsen die veel in de Horeca worden gebruikt maar uiteraard ook niet in u woonkamer zullen misstaan.

Gouda Theelichten en Maxilichten zijn in kleine en grootverpakkingen ook bij Kaarsen-online goedkoop te bestellen. Net als de navullingen van Gouda en de bijbehorende Theelichthouders

Kortom de kaarsen van Gouda zijn een must om te hebben.

De Gouda kaarsen hebben een zeer lange historie. De eerste Gouda kaarsen werden gemaakt in 1858.

Tussen 1900 en 1910 werden diverse andere bedrijven die gerelateerd waren aan kaarsen overgenomen.

In 1929 nam de Gouda kaarsen fabriek die van Apollo kaarsen over.

In 1936 was er een zeer grote brand en van de fabriek bleef niets over. Alleen het kantoor bleef behouden. Maar snel daarna werd de fabriek opnieuw opgebouwd.

Tijdens de oorlogsjaren stond de productie op een zeer laag pitje. De fabriek werd in 1944 door de Duitse bezetter inbeslag genomen waardoor de productie tot november 1945 geheel stil lag.

In 1958 schonk de Gouda fabriek aan de Gemeente Gouda 1500 kaarsen om het stadhuis te verlichten rond de Kerstdagen. Deze traditie wordt tot de dag van vandaag voortgezet met enkele honderden kaarsen per evenement.   

In 1983 worden de kaarsen activiteiten van Gouda overgenomen door de Bolsius fabriek in Schijndel.

In de jaren daarna wordt de kwaliteit van de geleverde kaarsen steeds verder door ontwikkeld net als de verpakkingsmaterialen die met de tijd meegaan.

Uit onderzoek blijkt dat 89 % van de ondervraagden het merk Gouda kaarsen kent. Dat is een zeer hoog percentage.

 

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »