Menorah kaarsen goedkoop online bestellen

Menorah kaarsen

Dit zijn de originele Menorah kaarsen die je kunt plaatsen in een Chanoeka kandelaar. Het zijn kaarsen gemaakt van Paraffine en de lont (pit) is gemaakt van hoogwaardig katoen en op een speciale manier geweven wat de brandeigenschappen ten goede komt en hebben 4 branduren. De kaarsen worden aangestoken tijdens het Joodse feest Chanoeka. Het feest is in 2019 van 23 december tot 30 december. Dit is het feest van het licht of toewijdingsfeest en gaat terug in de tijd van voor de jaartelling. Zo rond 167 voor Christus kwam een groep Joden in opstand tegen de Griekse overheersers en veroverde de Tempel in Jeruzalem terug op de Grieken. Voor inwijding van de Tempel was zuivere olie nodig. Er was echter maar olie voor 1 dag. Echter toen ontstond het wonder van Chanoeka. De olie bleef 8 dagen branden dit terwijl men heel druk was met het maken van nieuwe zuivere olie. Vandaar dat het feest 8 dagen duurt. De kaarsen worden geplaatst in een negen armige kandelaar. Het gaat om 8 kaarsen plus nog een negende. Tijdens de eerste nacht wordt er een kaars aangestoken. De tweede nacht weer een kaars totdat de 8 kaarsen branden. De negende kaars genaamd "Dienaarkaars" wordt gebruikt om de overige 8 kaarsen aan te steken. Deze kaars dient tevens als lichtbron.

Menorah kopen

Menorah kopen doe je bij Kaarsen-online. De kaarsen worden in de maanden september, oktober, november en begin december het meest verkocht. Echter de andere maanden van het jaar ook. Dat heeft te maken met het feit dat je deze kaarsen niet alleen tijdens het Chanoeka feest zal aansteken. Kennelijk ook de overige maanden van het jaar. Het zijn mooie ambachtelijk gedompelde handmatig gemaakte kaarsen. De originele kaarsen van de beste kwaliteit. Dat is overigens een vereiste om het feest volgens de wetten en traditie van Chanoeka te kunnen vieren. De kaarsen zijn 20 cm hoog en hebben een diameter van 16 mm en zijn ivoor kleurig.

44 kaarsen voor de hele Chanoeka viering

Als je de hele Chanoek viering de Menorah kaarsen wilt branden heb je totaal 44 kaarsen nodig. Er zitten er 16 stuks in een doos. Voor de hele viering heb je dan 3 dozen nodig. Je hebt dan 48 kaarsen. Die 4 reserve kaarsen komen misschien wel van pas. 

 

  • Menorah kaarsen voor het Chanoeka feest
  • 4 branduren
  • Lengte van 20 cm en een diameter van 16 mm
  • Meestal de volgende werkdag in huis
  • Lage verzendkosten
  • Ambachtelijk handgemaakte kaarsen

[email protected]

0653871555

Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »