Kaarsen kopen bij Kaarsen-online.

Kaarsen

Hieronder krijg je alle informatie over kaarsen die je moet weten. Daarna is het eenvoudig je keus te maken om kaarsen te kopen. Het woord kaarsen heeft een naamsbekendheid van bijna 100 %. Dat komt natuurlijk door het feit dat je bij iedereen en overal kaarsen zal zien branden of als decoratie ziet staan op een tableau. Wij hebben voor een ieder elke kaars die je zoekt. Of het nu bij je thuis is op of het werk je hebt de keus uit een ruime sortering mooie kaarsen in allerlei maten en soorten. Van heel groot tot heel klein en de kleuren zijn enorm veelzijdig. Deze worden elk seizoen aangepast aan de trend. Het gaat dan wel om de producten van Bolsius en Gouda. Dit zijn de beste merken en daar is verder geen enkele discussie over. Deze kaarsen staan bekend om hun lange branduren en dat zij niet druipen, walmen of zwarte roet afgeven. Dat komt door de beste grondstoffen die worden gebruikt en de kwaliteit van de pit (lont) Deze is geweven van de beste katoen soorten die zijn te krijgen. Steeds meer Horeca ondernemers en particulieren kiezen voor kwaliteit en nemen geen genoegen meer met een minder merk kaars met allerlei problemen van onder ander zwarte roet en walmen. Dat zal je bij de merken van Bolsius en Gouda niet tegenkomen.

Het beste merk kaarsen

Bolsius kaarsen is een merk met een naamsbekendheid van meer dan 90 % en heeft een omzet van meer dan € 700 miljoen per jaar. De kaarsen worden over de hele wereld verkocht. Er is een grote verscheidenheid aan kaarsen te koop. Tijdens elk seizoen zal Bolsius het assortiment aanpassen aan de trend en de verdere vraag uit de markt. Je kunt de kaarsen door de diversiteit het hele jaar gebruiken. Voor de feestdagen in december zijn er elk jaar weer nieuw mooie producten. Het merk Bolsius staat bekend om zijn kwaliteit en is eigenlijk het beste merk wat al meer dan 150 jaar kaarsen op traditionele wijze produceert. Koop eens een kaars van Bolsius en je bent snel overtuigd dat je deze in huis moet hebben.

Kaars merken

De laatste jaren komen er steeds meer kaars merken op de markt. Soms van een goede kwaliteit maar ook vaak van een bedenkelijke kwaliteit. De kwaliteit wordt bepaald door de grondstoffen en de soort pit (lont) die worden gebruikt. Grondstoffen bepalen of de producten niet stinken, zwarte roet afgeven of walmen. De pit van een kaars is heel belangrijk. Is de juiste kwaliteit katoen gebruikt en hoe is deze geweven. Als dat niet goed is dan zal de kwaliteit van de verbranding snel achteruit lopen met alle vervelende gevolgen van dien. Als je een prijskaartje ziet van € 2,- en een ander merk kaars moet € 5,- kosten dan zal je je moeten afvragen waar dat verschil vandaan komt. Wel dat is duidelijk en dat heeft met de kwaliteit te maken. Kaarsen-online verkoopt de beste kaars merken die er zijn en daar horen die van Bolsius en Gouda zeker bij. Beide merken komen in het voor,- en najaar altijd met nieuwe producten. Deze worden geproduceerd nadat eerst marktonderzoek is gedaan naar de vraag van de consument en de trend wordt altijd gevolgd. Ook komt het voor dat producten uit het assortiment worden genomen door zowel Bolsius als Gouda. Eventueel daarvan nog op voorraad zijnde artikelen worden tegen zeer scherpe prijzen dan aangeboden. De nieuwste producten kan je vinden onder "Nieuw assortiment".

Kaarsenplateau

Kaarsen zet je het beste op een Kaarsenplateau. Afhankelijk van het aantal kaarsen wat je op het Kaarsenplateau wilt plaatsen bepaald de grote. Denk er wel om dat de kaarsen wel wat afstand van elkaar moeten hebben. Dit om te voorkomen dat de kaarsen tegen elkaar aan komen te staan. Zet het Kaarsenplateau met de kaarsen op een prominente plek in huis neer en je zal zien dat dit een mooi gezicht is. Steekt de kaarsen zo rond schemertijd aan en succes is verzekerd.

Kaarsje branden

Bij een kaarsje branden zit vaak een achterliggende gedachte. Maar dat is zo divers dat een opsomming hiervan niet eenvoudig is en te langdradig zou worden. Maar wat je wel weet is dat je eigenlijk elke dag van de week geconfronteerd wordt met een kaarsje branden. Toch wat voorbeelden. Kijk nu gewoon eens bij je thuis. Het zal niet elke dag zijn maar wees eerlijk een kaarsje branden doe je misschien toch vaker dan dat je denkt. En dan buitenshuis zie je waarschijnlijk wel elke dag een kaarsje branden. Cafe's, Restaurants, Theaters, Hotels daar branden altijd kaarsen. Kortom je kan er eigenlijk niet meer omheen. Vaak wordt er ook als herinnering een kaarsje aangestoken. In het verleden werden er bij een herinnering meestal grafkaarsen aangestoken maar in deze moderne tijd is dat ook vaak anders. Je kunt dan denken aan waxinelichtjes aansteken in een kerk als herinnering. Maar tegenwoordig zijn dit ook vaak Led kaarsen ivm de Brandweer voorschriften. Welk kaarsje je gaat branden is persoonlijk. De keuze heeft met emotie te maken. Het kan een klein kaarsje zijn maar ook zie je dat het soms wel een hele grote kaars is. De mogelijkheden zijn divers. Het branden van kaarsen heeft met beleving en emotie te maken. Als de schemer valt steek je thuis kaarsen aan. Tijdens een uitvaart worden bijna altijd kaarsen aangestoken. Als die niet branden tijdens de plechtigheid dan is dat eigenlijk tegenwoordig vreemd. In een Kerk branden altijd kaarsen. Dat is overigens niet van de laatste jaren. Nee in Kerken zie je al meer dan 100 jaar dat er kaarsen worden aangestoken. Zowel op zondag tijdens de kerkdienst alsmede de overige dagen van de week als de kerk wordt opengesteld voor het publiek. Het is dan ook gebruikelijk dat je een kaarsje kunt aansteken. Mensen kunnen dan een wens uitspreken en uiteraard als herinnering aan ontvallen dierbaren. En zo kunnen wij nog wel even doorgaan. En altijd weer de vraag waarom wordt dat gedaan. Wij mensen hebben nu eenmaal iets met het branden van kaarsen en de reden (en) zijn zeer divers. Stel dat je op een donkere winteravond thuis komt van je werk en op het moment van binnenstappen in de woonkamer zie je dat je partner een groot aantal kaarsjes heeft aangestoken. Dat doet iets met je. Dat is emotie en beleving op hetzelfde moment. Het maakt iets in je los. En als de tafel dan is gedekt met daarop een kandelaar met wat brandende kaarsen dan kan de avond niet meer stuk. Zo zijn er ook Geurkaarsen met wel meer dan 15 verschillende geuren. Geuren zijn ook persoonlijk en doen iets met een mens. Als je na een dag hard werken thuiskomt en je ruikt een Vanille of Lavendel geur dan wordt je vrolijk en vergeet je snel die werkdag.  

Wanneer een kaars branden

In de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw was het te doen gebruikelijk een kaars te branden in de maand december. En dan met name rond de Kerstdagen en tijdens de jaarwisseling. Die tijd hebben wij inmiddels ver achter ons gelaten en tegenwoordig worden kaarsen gewoon het hele jaar gebruikt. Uiteraard blijven de top maanden november en december maar ook rond de Paasdagen en in de zomer maanden zie je steeds vaker dat er kaarsen worden gekocht en dan bijna altijd online. Na de introductie van het internet heeft deze branche een flinke toename gezien in de verkopen. Dat is ook logisch want thuis op de bank je favorieten bestellen is natuurlijk veel eenvoudiger dan in de auto te moeten stappen, een parkeerplek zien te vinden en dan door de regen en wind naar de eerste de beste winkel om je inkopen te doen. En dan ook maar afwachten of je gewilde Bolsius kaarsen of Gouda kaarsen zijn te vinden. En wat je ook heel goed kan merken is dat steeds meer bedrijven overgaan tot het branden van kaarsen. Een kaars branden draagt bij aan de sfeer in je zaak en heeft een rustgevend effect. Ja daar wordt iedereen vrolijk van.

Mooie kaarsen

Mooie kaarsen kopen doe je bij Kaarsen-online. Je wilt toch de mooiste kaarsen die te koop zijn in huis hebben. Dat zijn de kaarsen van Bolsius en Gouda. Mooie kaarsen in een groot aantal maten en kleuren.  Kies de kaarsen uit die bij je passen. Binnen de kortste keren heeft je woonkamer een andere Look. Alleen maar door het kopen van een paar kaarsen. Hoe leuk is dat. Eenvoudig online vanaf elke plek die je uitkomt. Nergens zal je een ruimere sortering vinden. Door het zeer ruime assortiment kun je eenvoudig inspiratie opdoen. En het online bestellen van kaarsen heeft als groot voordeel dat je goedkoop uit bent. Je hoeft niet naar de stad te rijden en een dure parkeergarage te betalen om je aankopen te doen. Levering van deze mooie kwaliteitskaarsen in Nederland en Belgie binnen 1 tot 4 werkdagen.

Lange kaarsen

Lange kaarsen van het merk Bolsius. Het kunnen dan Tafelkaarsen zijn die zijn te onderscheiden in Dinerkaarsen, Kroonkaarsen, Huishoudkaarsen en Gotische kaarsen. Dat zijn allemaal lange kaarsen en heel herkenbaar. Immers bij een leuk samenzijn zie je deze kaarsen vaak in een kandelaar op tafel staan. Maar eventueel ook van die lange wat forse kaarsen. Het kunnen dan de authentieke Stompkaarsen zijn maar ook de zeer gewilde Rustieke Stompkaarsen. Deze hebben een maximale lengte van 30 cm en de diameter is dan 10 cm. Dit zijn de grootste kaarsen die Bolsius op de markt heeft gebracht. Mooie grote robuuste stijlvolle exemplaren die niet in huis zullen misstaan. Ook binnen de Horeca, Hotels en Theaters zijn dit gewilde producten. Kom maar eens een Hotel binnen en bijna altijd staan op de balie bij de receptie deze zeer grote kaarsen. Zowel de oude traditionele als de Rustieke artikelen. De keus is enorm en er is altijd wel iets te vinden wat bij je past. 

Dikke kaarsen 

Zowel Bolsius als Gouda hebben grote dikke kaarsen in het assortiment. Allemaal sfeermakers diejeu in huis moet hebben. Voor elke gelegenheid is er keus genoeg. De kaarsen zijn maximaal 10 cm dik en de lengte van de kaarsen lopen uiteen van 10 cm hoog tot wel 30 cm. Vele branduren en top kwaliteit kaarsen.

Kaarsen die onderhoud nodig hebben

Kaarsen branden is natuurlijk gezellig en sfeervol. Echter er zijn kaarsen bij die toch wat onderhoud nodig hebben en dat zijn de Stompkaarsen. Het maakt niet uit welke maat maar je zult regelmatig even naar de kaarsen moeten kijken. Als de rand van de kaars richting de 2 cm gaat is het verstandig om deze met een scherp mesje af te snijden. Het beste is om dat te doen als de kaars niet brand. Zorg ook dat de pit (lont) nooit langer is dan 1 cm. Als je dit doet dan zal je lang kunnen genieten van je stompkaarsen.

Kaarsen kopen

Kaarsen kopen doe je natuurlijk bij Kaarsen-online. Een overzichtelijk moderne webshop met het gehele assortiment van zowel Bolsius als Gouda. Waarom zou je nog de deur uitgaan door weer en wind als je gewoon vanuit je stoel thuis of op het werk je kaarsen kunt kopen. En daar komt nog eens bij dat de keus online vele malen groter is dan in de traditionele winkels. Immers die hebben gewoon niet de ruimte om even 700 verschillende producten in huis te hebben en zeker niet als je er meerdere van dezelfde maat en kleur zou willen hebben. Nee kaarsen kopen doe je tegenwoordig gewoon online. Geen gedoe en gewoon snel je bestelling in huis. De artikelen van Bolsius en Gouda staan garant voor de beste kwaliteit en trendy kleuren en vormen. Tegen zeer concurrerende prijzen kun je de aankopen online doen en deze worden dan tussen de 1 en de 4 werkdagen bij je thuis, of bij een PostNL afhaalpunt, geleverd. Als wij de door je bestelde artikelen op de plank hebben liggen gaan deze, indien voor 11.00 uur besteld, dezelfde dag de deur uit. Is dit niet het geval dan moeten deze uit een ander magazijn komen en is de levertijd in ieder geval binnen de 4 werkdagen. Mocht het onverhoopt toch langer duren, wat maar zelden zal voorkomen, dan nemen wij altijd contact met je op.

Brandende kaars

Na alle bovenstaande info over kaarsen is dit item eigenlijk net zo belangrijk. Een brandende kaars is mooi, het geeft sfeer en gezelligheid en is rustgevend. Romantiek is voor mensen heel belangrijk. Een brandende kaars zal daar altijd een positieve bijdrage aan leveren. Stel je voor een tafel met een kandelaar en in daarin een 5 tal mooie kaarsen. Deze mogen kort, lang, smal of dik zijn. Dat maakt eigenlijk niet uit. Steek de kaarsen aan en ga genieten van een avondje romantisch dineren. Dat is de andere ochtend toch anders wakker worden dan als je de vorige avond met een bord met eten op de bank TV hebt zitten kijken. Maar een brandende kaars geeft ook risico's daar kan je niet omheen. Lees daarom zeker de veiligheidsinstructie om te weten wat je wel en niet moet doen.

De kaars en zijn verleden

Het is niet precies bekend wanneer er voor het eerst sprake was van een kaars. Je leest daar heel veel over maar het is eigenlijk niet echt controleerbaar. Wat wij wel weten is dat er resten van kaarsen zijn gevonden zo rond 200 jaar na Chr. Je moet je natuurlijk wel voorstellen dat dit niet de kaarsen waren die wij heden ten dagen gebruiken. Het was een kaars van wat men denkt een papier soort en dat was omgeven door vet. Het kan niet anders dan dat het heeft gestonken en zwarte roet afgaf. Maar men had wat licht en warmte en daar ging het om in die tijd. In de loop van de eeuwen ging de kwaliteit en de brandeigenschappen niet echt vooruit. Dat kon in die tijden ook helemaal niet daar de grondstoffen die gebruikt moesten worden nog niet voorradig waren en de kennis al helemaal niet. Fakkels werden in die tijd kaarsen genoemd maar dat is een wat andere betekenis dan heden. 

Veiligheidsinstructie als je een kaars gaat branden

Een Kaars branden doen wij bijna allemaal maar het is wel open vuur en daar zijn wel risico's mee gemoeid. Maar als je je gaat houden aan onderstaande adviezen dat loopt het risico snel terug.

 • Zet verschillende kaarsen nooit te dicht bij elkaar
 • Verlaat nooit de ruimte waar een kaars brand
 • Plaats de kaarsen op een plek zodat kleine kinderen er niet bij kunnen
 • Dat geldt ook voor je huisdieren
 • Nooit geen kaarsen plaatsen in de buurt van gordijnen
 • Zet de kaarsen niet op een plek waar tocht kan ontstaan door geopende deuren
 • Kaarsen alleen branden in een houder die daar voor geschikt is
 • Geen kaarsen plaatsen op een onstabiele ondergrond
 • Ventileer na het branden van kaarsen
 • Plaats kaarsen nooit in de volle zon
 • Als je een kaars die brand wilt verplaatsen moet je hem eerst doven, verplaatsen en dan pas weer aansteken

Extra informatie

 • Bolsius en Gouda kaarsen
 • Zeer ruim assortiment
 • Kaarsen zijn rustgevend en romantisch
 • Geen zwarte roet of walmen
 • Altijd met voordeel bestellen
 • Snelle levering
 • Boven de € 89,- geen verzendkosten
 • Gewoon de beste kaarsen die er te koop zijn
 • Exclusiviteit in huis halen
 • Kaarsen-online al vele jaren u vertrouwde kaarsen leverancier

Heb je na het lezen van deze info over kaarsen nog vragen neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

[email protected]

0653871555

Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »