Vuurpot voor Tuinders en fruittelers om respectievelijk hun gewassen en wijngaarden te beschermen tegen de vorst in de winter en het voorjaar. Een mooie staffelkorting bij grotere afnames. Maar natuurlijk ook om in de tuin te gebruiken.

Vuurpotten tegen nachtvorst

Vuurpotten zijn cilindervormig met een diameter van 18 cm en een hoogte van 22,5 cm. Het gewicht van de vuurpotten is ongeveer 4,5 kg. De kleur is zilver. Deze vuurpotten kunnen voor allerlei doeleinden worden gebruikt. Zij geven warmte en licht. Dat is voor de sfeer maar kunnen ook worden ingezet om grote financiele schade te voorkomen bij fruittelers. Zet de vuurpotten op een veilige plek en zorg dat kleine kinderen en huisdieren op afstand blijven. Haal de deksel van de vuurpotten af en steek de gel aan. Het liefst met een langwerpige aansteker. Bij de eerste keer aansteken zal het altijd even duren voordat de ontbranding plaats zal vinden. Als je de vuurpotten wilt doven is het gewoon een kwestie van de deksel er langzaam op plaatsen en de volgende keer kan je deze weer aansteken. Aan de vuurpotten zit een hengsel wat het vervoeren of verplaatsen eenvoudig maakt. Verplaats nooit een brandende vuurpot. Hier lees je verder wat de mogelijkheden allemaal zijn. 

Vuurpotten voor fruittelers

Fruittelers gebruiken deze vuurpotten in de wintermaanden om de gewassen in de kassen of in de boomgaard te beschermen tegen de vorst. De potten branden 9 uren en dat is dan genoeg voor een nacht. Het gebruik is dan ook goedkoper dat de dure elektra of gas die meestal wordt gebruikt. Steeds meer Tuinders gaan van deze vuurpotten gebruik maken. Door het besluit van het Kabinet om van het gas af te gaan zullen Tuinders de komende tijd zich moeten gaan afvragen hoe hun kassen te verwarmen in de wintermaanden. Een alternatief zou kunnen zijn om definitief over te stappen op deze vuurpotten. Bij Kaarsen-online is het mogelijk om dit artikel in grotere aantallen te bestellen. Uiteraard geldt er dan een mooie staffelkorting. Hoe meer er worden afgenomen hoe goedkoper het zal worden. De korting kan oplopen tot wel 20 %. En dat is op jaarbasis een aanzienlijke besparing.

Vuurpotten ter bescherming van Wijngaarden tegen de vorst

Het klimaat is echt aan het veranderen en dat heeft behoorlijke gevolgen voor o.a. wijnboeren. Doordat er steeds vaker in het voorjaar nog nachtvorst is hebben de wijnboeren met uitlopende scheuten van de bomen een probleem. Daar Nederland nagenoeg vlak is kunnen deze scheuten bij -1 graden als kapot vriezen. In Duitsland is dat probleem veel minder daar de meeste wijngaarden op hellingen zijn gebouwd. In de jaren 70 van de vorige eeuw gingen steeds meer wijnboeren in Duitsland op vlakkere gedeelte wijngaarden aanleggen. Echter in 1981 kwam men daar snel van terug. In april was er toen een behoorlijke vorst en de schade was aanzienlijk. Men ging weer tegen hellingen wijngaarden aanleggen ondanks het feit dat dit veel duurder is. Als je nu toch een wijngaard hebt op vlakke grond is het een prima oplossing wanneer er nachtvorst komt om dan vuurpotten de plaatsen tussen de bomen. Het is een investering die zich snel zal terugbetalen. Wat heb je er aan als de inmiddels uitgelopen scheuten door de nachtvorst bevriezen. De schade is dan enorm met alle vervelende gevolgen. Zowel financieel als de emotie die het zal losmaken als je ziet dat je bedrijf in 1 nacht verloren kan gaan. Zeker als je Kersen in de boomgaard heb zijn deze Vuurpotten aan te bevelen. Immers Kersen kun je niet beregenen. Kersen zijn immers heel gevoelig voor schimmels en die worden door water alleen maar versterkt. De vuurpotten kunnen snel worden geleverd. Maar als je zeker weet dat je eventueel het slachtoffer kan worden van de onvoorspelbare natuur zou je ook kunnen besluiten om een voorraad aan te schaffen. 

Aantal vuurpotten per hectare

Het aantal vuurpotten wat je nodig heb is afhankelijk van de grote van het perceel en de hoeveelheid vorst. Maar je kunt er wel een beetje vanuit gaan dat je per hectare, en dat is 10.000 m2 grond, bij een vorst van ongeveer -4 graden 250 vuurpotten nodig zult hebben. Bij een vorst van -6 zijn 375 vuurpotten nodig. Nu is het niet zo dat het de hele nacht dan -4 of -6 graden zal vriezen. Je zult zelf uiteraard de nacht aanwezig zijn op het perceel en regelmatig meten wat de temperatuur is. Het zal ook niet heel de nacht vriezen dus je zou nog meerdere dagen gebruikt kunnen maken van de Vuurpotten. 

Vuurpotten als Tuinkaarsen

Particulieren gebruiken in het voorjaar, zomer en najaar de vuurpoten om wat warmte te krijgen in b.v. een open blokhut of een overdekt terras. En niet alleen om wat warmte te krijgen maar ook voor de beleving. Dat is tegenwoordig een belangrijk item van ons leven. Overal kom je het woord beleving tegen. En wees nu eens eerlijk. Wat is er nu mooier als je een tuinfeest hebt en je steekt net voordat de gasten komen in de tuin een aantal van deze vuurpotten aan. Als de gasten de tuin instappen kan de avond eigenlijk al niet meer stuk. Het grote voordeel is dat na een aantal uren deze kunnen worden uit gedaan. Gewoon de deksel plaatsen en de volgende avond of gelegenheid kan de vuurpot weer worden aangestoken. Bij de 1e maal duurt het na het aansteken enige tijd voordat de vuurpotten gaan branden en warmte afgeven. Neem wel de juiste veiligheidsmaatregelen. Blijf altijd op de juiste afstand en laat kinderen nimmer in de buurt komen. Vergeet ook de huisdieren niet. Je moet deze gewoon weg houden bij de vuurpotten. Sfeer en veiligheid is belangrijk doch veiligheid staat echt op nummer 1. Doe daar geen concessies aan. 

Vuurpotten voor de Horeca

Het gebruik van deze potten binnen de Horeca is de laatste jaren enorm toegenomen. Ten eerste is het voordeliger dan gas en ten tweede dragen deze vuurpotten bij aan de sfeer en gezelligheid op de terrassen van Horecaondernemers. En wat ook nog een voordeel is dat zij warmte afgeven waardoor de klanten langer op je terras blijven zitten en daardoor meer zullen consumeren. Dat betekend weer meer omzet. De investering betaald zich dan weer snel terug. 

Bestellen met staffelkorting

Bij Kaarsen-online per stuk te bestellen en uiteraard geldt er een leuke staffelkorting wanneer er meerdere worden afgenomen.

Vuurpotten als Buitenkaarsen

Dit product is alleen geschikt voor buiten gebruik. Zorg altijd wel voor een juiste afstand als zij op een terras of tuin worden geplaatst. Laat geen kinderen in de buurt komen. Wanneer de vuurpot is gedoofd moet je wachten met het opnieuw aansteken totdat hij helemaal is afgekoeld.

Bronvermelding:

Weerplaza

NOS

Beste kwaliteit vuurpotten met brandgel.

  • Grootste afmeting vuurpotten
  • Ongeveer 9 branduren
  • Staffelkorting oplopend tot wel 20 %
  • Voor Tuinders, Fruittelers, Horeca en Particulieren
  • Persoonlijk advies indien gewenst
  • Bij een bestelling van 3 of meer geen verzendkosten


info@kaarsen-online.nl

0653871555

 

 

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »