Bolsius

Aanbieding

Bolsius Aansteker

Bolsius Aansteker

€3,39 €2,99

Bolsius kaarsen zijn de beste kaarsen die er zijn te krijgen. De kaarsen worden gemaakt van de beste grondstoffen en staan bekend om hun lange branduren. Ook geven de kaarsen geen zwarte roet af en walmen de vlammen niet. De kaarsen zijn er in vele soorten, maten en kleuren. Online eenvoudig te bestellen. 

Zo zijn er van Bolsius de stompkaarsen, rustieke stompkaarsen, theelichten, mammoetkaarsen, dompelkaarsen, bolkaarsen, metallickaarsen, rustieke tafelkaarsen, dinerkaarsen, geurkaarsen, gotische kaarsen

Bolsius stompkaarsen zijn er in een aantal verschillende maten en kleuren. Van kleine kaarsen  tot heel grote kaarsen . 

Bolsius rustieke kaarsen zijn er in diverse verschillende maten en zijn tijdens de productie speciaal behandeld waardoor zij een robuuste uitstraling hebben. Deze kaarsen zijn zeer populair. De kaarsen zijn te kopen als stompkaarsen, bolkaarsen en tafelkaarsen. Mooi om te combineren met andere kaarsen en neer te zetten op en leuke plek in huis als decoratie of om te branden.

Bolsius theelichten staan er om bekend dat zij zeer lang branden. U heeft de keus uit theelichten die 4 of 6 uur branden. Of zelfs 10 uur als u kiest voor de maxilichten van Bolsius.

Bolsius mammoetkaarsen zijn de grootste kaarsen die zijn te krijgen. De kaarsen zijn voorzien van 3 lonten om een mooie evenwichtige verbranding te krijgen. De kaarsen zijn een lust voor het oog en te krijgen in 3 maten.

Bolsius dompelkaarsen zijn kaarsen die van onder naar boven smaller worden. Het zijn aparte kaarsen die zeer populair zijn. De kaarsen zijn er in 2 verschillende maten.

Bolsius rustieke bolkaarsen hebben een doorsnede van 100 mm en kunt u mooi combineren met de andere rustieke kaarsen van Bolsius. Schitterende mooie ronde kaarsen in diverse kleuren.

Bolsius metallickaarsen zijn tijdens de productie speciaal met een lak behandeld. De kaarsen hebben daardoor een luxe uitstraling en passen in elk interieur. De kaarsen zijn online te bestellen in 3 maten.

Bolsius rustieke tafelkaarsen zijn er in vele kleuren en gaan per 24 in een doos. Deze kaarsen worden zowel door particulieren als bedrijven online besteld. Kaarsen met en mooie uitstraling en lange branduren.

Bolsius dinerkaarsen zijn een lust voor het oog. Deze kaarsen staan mooi op een tafel als decoratie of om te branden tijdens een romantisch etentje.

Bolsius kaarsen hebben een zeer lange historie. De eerste kaarsen werden al in 1870 gemaakt. U moet zich dan wel voorstellen dat dit niet de kaarsen waren die Bolsius momenteel op de markt brengt. Het ging meer om wasdoeken die konden branden. 

In 1920 ging Bolsius ook zelfstandig Kerkkaarsen maken.Dit gebeurde met een zelf uitgevonden gietmachine. Vervolgens werd de pit (lont) in de vloeibare was gedompeld. 

In 1927 kreeg de merknaam Bolsius een flinke buust door het maken van Kerkkaarsen wat door kerken zeer op prijs werd gesteld. Elke kerk bestelde bij Bolsius Kerkkaarsen.

Tijdens de oorlogsjaren lag de productie van de Bolsius fabriek nagenoeg stil.

Na de oorlogsjaren in de jaren 50 en 60 nam de afname van kaarsen bij de Bolsius fabriek weer flink toe. En niet alleen kerken maar ook particulieren en ondernemers namen kaarsen af van Bolsius. In die periode begon ook het verder doorontwikkelen van de kaarsen. Zowel de kwaliteit als de kwantiteit werd onder de loep genomen.

In 1959 werden de theelichten geintroduceerd door Bolsius. Dat bleek een groot succes en heden worden er vele miljoenen van deze Bolsius theelichten aangestoken per jaar. Overal zie je theelichten branden. Ondernemers, particulieren, uitvaartondernemingen etc etc.

In de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw groeide de Bolsius fabriek gestaag totdat het einde 70e jaren in de problemen komt.Bolsius had grote problemen om op te kunnen boksen tegen de zogenaamde Oostbloklanden die veel goedkopere kaarsen konden leveren. Uiteraard niet van dezelfde kwaliteit als die van Bolsius.

In 1978 worden Bolsius en de waskaarsenfabriek Kristen uit Delden een bedrijf. Het bedrijf krijgt de naam Bolsius Kaarsenfabriek B.V. Deze naam is gekozen ivm de naamsbekendheid van Bolsius. Kaarsen worden in steeds mooiere verpakkingen aangeboden en dat slaat aan bij de consument en uiteraard o.a. de Horeca. De omzet ging met 300 % omhoog.

In 1983 wordt de Kaarsenfabriek van Gouda door Bolsius overgenomen.

In 1984 wordt wederom een flinke stap vooruit gezet door de overname van de Kerkkaarsen fabriek van Hoogeland in Roermond. 

In 1998 wordt gestart met het opslaan van verwarmde grondstoffen in Moerdijk. Bolsius is hierin uniek en de enige ter wereld die op deze manier werkt. Waarborgen van voorraad en kwaliteit liggen hieraan ten grondslag. 

In 2004 worden de Rustiek kaarsen geintroduceerd. Robuuste kaarsen in diverse maken en veel verschillende kleuren die elk voorjaar en najaar worden aangepast aan de vraag uit de markt. 

In 2009 komt Bolsius met een Geurlijn. Diverse producten in veel geuren. Onlangs is deze geurlijn door ontwikkeld en zijn de Accents geurkaarsen op de markt gekomen. 

Alles uiteraard van de beste kwaliteit. Bolsius is met een jaaromzet van meer dan € 750 miljoen de grootste kaarsenproducent ter wereld. 

 

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »