Adventkaarsen kopen bij Kaarsen-online. Aanvang de 4e zondag voor Kerstmis.

Adventkaarsen

De oorsprong van Adventkaarsen ligt in Duitsland rond 1840. Een Predikant kreeg van schoolkinderen steeds maar weer de vraag wanneer het Kerstmis zou zijn. Door van een wiel een krans te maken met daarin Adventkaarsen probeerde hij het zo uit te leggen. Verder een ingewikkelde procedure van kaarsen branden die verder in Protestant Duitsland eenvoudiger werd gemaakt door het branden van 4 a 5 kaarsen. Pas veel later werd het branden van Adventkaarsen door het Katholieke Nederland overgenomen. Heden ten dagen wordt over de hele wereld Advent gevierd.

Advent vieren zoals je zelf wilt

Vaak heb je bij een religieus feest je aan regels te houden maar dat is bij de Advent viering niet het geval. Je mag het doen om de manier die bij je past. Dat maakt het ook zo leuk dat een ieder het op zijn eigen manier kan invullen. Met veel kaarsen of juist weinig. Mensen met een kleine beurs hebben zodoende ook de mogelijkheid om mee te doen aan Advent. Bij Kaarsen-online heb je de keus uit 2 verschillende Adventkaarsen. Het betreft de dunne kaarsen van 240/21 mm en de dikke stompkaarsen van 200/60 mm. De keus is aan jou. Wat ook wel wordt gedaan is een combinatie van een dikke Adventkaars in het midden van de krans en daarom heen de dunne kaarsen. 

Wanneer begint de Advent

De Advent begint altijd de 4e zondag voor Kerstmis en beslaat 4 zondagen. Je begint de eerste zondag met het aansteken van een Adventkaars en elke zondag steek je er een nieuwe bij aan. Zodat je net voor de Kerstdagen 4 kaarsen hebt branden. Je hebt eventueel de mogelijkheid, wat regelmatig wordt gedaan, om vervolgens op Kerstavond of 1e Kerstdag een 5e kaars aan te steken die midden in de krans wordt geplaatst.  

Advent 2019

Advent 2019 begint op zondag 1 december 2019 en loopt door tot dinsdag 24 december 2019. Dat zijn dit jaar 24 dagen. De dag daarna zal het 1e Kerstdag zijn. 

  • Adventkaarsen
  • Staffelkorting bij grotere afnames
  • Snelle levering
  • 2 maten te bestellen

[email protected]

0653871555

 

 

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »