Kaarsen

Kaarsen

Kaarsen van de merken Bolsius en Gouda goedkoop te bestellen en een snelle levering. Bij grote aantallen altijd een mooie korting.

Bijna iedereen heeft het voorwerp weleens in huis: Een kaars. Dat kan uit diverse bronnen voortkomen. Bijvoorbeeld een keer cadeau gekregen op je verjaardag, of gekocht in een leuke woonwinkel. Maar misschien behoor je wel tot het kleine percentage wat nog nooit een kaars in het bezit heeft gehad. Misschien zag je de noodzaak niet in, of vond je een kaars geen toegevoegde waarde leveren. Er kunnen allerlei redenen zijn om geen kaars in huis te hebben staan. Hier komt vaak verandering in als je meer informatie over dit product verkrijgt, je gaat er dan de pluspunten van inzien. Ook als je al gebruik maakt van een kaars kan het goed zijn om wat achtergrondinformatie te vergaren. Nu hoef je niet zelf op zoek te gaan, deze blog staat namelijk boordevol leerzame gegevens over kaarsen. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan verder!

 

Wat is een kaars?

Laten we beginnen met een cruciale vraag. Want wat is een kaars eigenlijk? Deze gegevens zijn van belang, dit is namelijk de basis waarop deze blog is gebouwd. Laatstgenoemde vraag kan ontleed worden in meerdere onderdelen. Hier volgen de twee onderdelen:

 

Uit welke elementen bestaat een kaars?

Er zijn verschillende stoffen nodig om een kaars te maken. Dit is ook per producent weer anders. Elke producent zal diverse afwegingen maken om een bepaalde kwaliteit te bereiken, afhankelijk hiervan wordt de keuze voor de ingrediënten bepaald. Het ene ingrediënt zal een ander effect hebben dan een totaal andere stof. Zeker voor beginnende producenten kan het aftasten zijn, wanneer zijn het de juiste verhoudingen? Niet alle makers zullen hun recept delen, ze willen het dan geheim houden. Een duidelijk onderdeel van de kaars is het lont, zonder lont kan de kaars niet branden. Iedere kaars zal daarom een lont bevatten, het soort is wel weer afhankelijk van de producent. De verschillende ingrediënten zijn in veel gevallen alleen van belang wanneer je zelf een kaars wilt maken. Of wanneer je een allergie hebt voor bepaalde elementen, kan het prettig zijn om een blik op de ingrediënten lijst te werpen.

 

Wat kan een kaars?

Alle ingrediënten vormen samen een kaars, en dan? In veel gevallen komt het product in de winkel terecht. Zodra je het koopt, kan je er gebruik van maken. Met een aansteker kun je het lont vlam laten vatten, het is van belang om dit op een veilige manier uit te voeren. Zodra het lont vlam vat, zal het blijven branden. Langzaam smelten de verschillende elementen van de kaars, dit kan enkele uren duren. Je kunt op ieder gewenst moment de vlam uit blazen. Zodra je de ruimte verlaat bijvoorbeeld. Een kaars mag alleen branden onder toezicht van een volwassene, vuur blijft een gevaarlijk onderdeel.

 

Waarvoor worden ze gebruikt?

Op deze vraag volgen twee antwoorden, per gebruiker zal het antwoord verschillen. Hier volgen de antwoorden.

 

Licht

Een kaars kan uitstekend dienstdoen als lichtbron, per kaars kan de hoeveelheid licht verschillen. Zo zal het ene lont een grotere vlam vatten dan een ander soort lont. Een grotere vlam verspreid automatisch ook meer licht. Om meer licht voort te brengen kan je meerdere kaarsen inzetten als lichtbron. Het licht van een kaars valt niet te vergelijken met het schijnsel van een lamp. Een vlam is namelijk niet consistent, het zal flikkeren en wisselen in licht. Met lezen kan dit als storend worden ervaren, het licht van een kaars dient dan ook vaak om een bepaalde sfeer te produceren. Ook is de kleur licht per kaars verschillend, deze wordt mede beïnvloed door de tint van de kaars. Bij het aanschaffen kun je hier rekening mee houden. Vaak verspreid de vlam een warme oranje gloed, bij veel soorten zal dit het geval zijn.

 

Warmte

Een kaars kan ook dienen als een bron van warmte. Vuur verspreid een bepaald percentage aan warmte, ook dit is afhankelijk van de grootte van de vlam. En daarnaast hangt het ook af van de hoeveelheid kaarsen. Tegenwoordig wordt dit product niet meer echt gebruikt als warmtebron. Het zorgt wel voor een warme uitstraling, het branden van een kaars veroorzaakt bij veel mensen een behaaglijk gevoel, daardoor heb je het automatisch wat warmer.

 

Kaarsje branden

Op allerlei momenten komt een kaars van pas, bijvoorbeeld in geval van nood. Maar ook kan het dienst doen als sfeermaker. Ook dit kan weer verdeeld worden in twee aspecten. Hier volgen ze.

 

Noodzakelijk

Soms is een kaars een noodzakelijk product. Op welke momenten is een kaarsje branden een belangrijk onderdeel? Bijvoorbeeld als je koude handen hebt door een wandeling in de sneeuw. Het is dan fijn om de handen te warmen in een plaatselijk restaurant, vaak staan hier namelijk enkele kaarsen op tafel. Zo kunnen de handen in korte tijd op een aangename temperatuur zijn. Of misschien ben je naar jouw kinderen aan het kijken op de schaatsbaan, van het wachten krijg je het al snel koud. Even warm worden bij een kaars is dan wel zo prettig. Nog een voorbeeld van het noodzakelijk gebruik van een kaars: Tijdens een verbouwing kan het koud zijn in huis, de verwarming werkt tijdelijk niet meer, een kaars kan dan goed dienen als warmtebron.

 

Om sfeer te creëren

Een kaarsje branden is uitermate geschikt om sfeer te creëren. Bijvoorbeeld bij een romantisch diner, of tijdens een verjaardag met familie en vrienden. Een kaars verspreid een warm en gezellig licht, het ziet er uitnodigend uit. Zeker bij romantische gelegenheden kan een kaars niet ontbreken, het zorgt direct voor een fijne atmosfeer. Het felle licht van een lamp zorgt in veel gevallen voor een koude uitstraling, het kaarslicht is dan een goed alternatief om te gebruiken. Ook zorgt het voor een bepaalde rust in huis, er heerst direct een bepaalde sereniteit in de woning. Een kaars wordt in veel restaurants ook gebruikt om de tafel aan te kleden, dat is om een bepaalde sfeer te creëren. Ook bij bruiloften wordt er veel gebruik van gemaakt, denk dan aan een grote hoeveelheid waxinelichtjes in glazen verspreid over de tafels. Dit is dan vaak in combinatie met dezelfde tinten bloemen. Door gebruik te maken van hetzelfde kleurenpalet krijg je een mooi totaal plaatje.

 

Zijn er verschillende soorten?

Een kaars is in diverse variaties te vinden, dit is te verdelen in drie aspecten.

 

Materiaal

Het materiaal kan bij elke kaars weer anders zijn, dat is afhankelijk van de producent. Het ene materiaal zal van betere kwaliteit zijn dan het andere soort. De kwaliteit wordt bepaald door het aantal branduren, een kwalitatief goede kaars zal langer branden dan een normaal exemplaar. Ook is het lont cruciaal bij het bepalen van de kwaliteit, elk soort lont zal een andere vlam teweegbrengen. De voorkeur hiervoor zal per persoon verschillend zijn.

 

Vorm

Verder kan de kaars zich onderscheiden door de vorm, tegenwoordig zie je de meest bijzondere vormen in de winkels staan. Zo kan het product echt een opvallend onderdeel van de woning vormen. Er zijn bijvoorbeeld ronde, vierkante, druppelvormige en langwerpige soorten te vinden. Ook kan er een bepaalde structuur zijn aangebracht aan de buitenkant, denk dan aan een ribbel patroon. Dit patroon kan de kaars een luxe uitstraling geven, zeker in combinatie met een bepaalde vorm. Er wordt ook steeds creatiever omgegaan met de vormen, er komen steeds meer verrassende exemplaren op de markt.

 

Kleur

Het product is in veel verschillende kleuren te verkrijgen, ook kan één kaars meerdere kleuren bevatten. Tijdens het branden zal er een verschil optreden in een gedeelte van de kaars, het zal een andere tint krijgen. Dit wordt veroorzaakt door het licht wat de vlam verspreid. Een kaars kan een kleurrijke toevoeging zijn aan het interieur. Vind je het moeilijk om kleur toe te voegen? Met een kaars kun je direct al wat bereiken. Of heb je al een accentkleur in huis? Dit kan worden doorgetrokken naar de kaars. Zet er meerdere op de tafel neer, direct een gezellige uitstraling. Ook zorg je zo voor een bepaalde eenheid in huis. Een opvallende kleur komt op meerdere plekken tevoorschijn in huis.

 

Extra mogelijkheden

Er zijn allerlei extra mogelijkheden met een kaars. Benieuwd welke dat zijn? Hier volgen er een paar.

 

Kaarsen met tekst

Soms heb je een tekst die belangrijk voor je is, dit kan bijvoorbeeld een onderdeel zijn van een gedicht. Het liefst zie je deze woorden zo vaak mogelijk. Het kan dan mooi zijn om deze tekst op een kaars te laten drukken. En dit valt te realiseren, je kunt een tekst laten plaatsen op een kaars, zo maak je het voorwerp heel persoonlijk. Wil je bijvoorbeeld gemotiveerd worden om te sporten? Laat dan motiverende woorden plaatsen op de kaars. Zo zal je sneller over gaan tot actie bij het zien van de kaars.

 

Heb je een prachtig bedrijf? Je kunt een kaars laten maken met het logo daarop, een handige manier van reclame maken. Deze kaars kan je bijvoorbeeld in kantine van het bedrijf zetten. Of weggeven aan de klanten, zo krijgen ze een uniek en nuttig presentje. De grootte van de kaars kun je helemaal zelf bepalen, ook de afmetingen van het logo kun je zelf beslissen.

 

Kaarsen met foto

Een foto op een kaars, veel mensen zullen niet weten dat dit mogelijk is. Toch is dit ook te realiseren. Wil je een foto van een dierbaar persoon op een kaars hebben? Dan kan hiervoor gezorgd worden. Of misschien heb je wel een huisdier wat een plaatsje verdient op een kaars, het enige wat je nodig hebt is een mooie foto. Dit kan ook een uniek cadeautje zijn om weg te geven, een presentje met een persoonlijk tintje.

 

Cadeau geven

Veel mensen vinden het moeilijk om een cadeau te kopen voor de ander, vaak kies je uiteindelijk voor een standaard cadeau. Een goed cadeau idee is dan welkom, een kaars is zo’n idee. Er zijn allerlei verschillende soorten op de markt, zo kun je het helemaal persoonlijk maken. Je kunt het bijvoorbeeld afstemmen op de kleur van het interieur, of de lievelingsvorm van de persoon. Ook kan de kaars gepersonaliseerd worden, bijvoorbeeld door een foto. Zo geef je een uniek cadeau aan de ander. Veel bedrijven geven hun klanten een cadeau, bijvoorbeeld een doos bonbons. Maar dit kan ook een goed cadeau zijn: Een kaarsen relatiegeschenk. Bijvoorbeeld met het logo of de slogan van het bedrijf, zo maak je direct reclame door een cadeau te geven. Ook wordt het vaak gewaardeerd door de klant, er wordt duidelijk moeite voor hen gedaan. Op deze manier krijg je tevreden klanten. En zal het uiteindelijk zorgen voor meer groei in het bedrijf.

 

Gebruik bij noodgevallen

Een noodgeval komt vaak onverwachts, je kunt opeens zonder stroom en warmte zitten, een kaars komt dan goed van pas. Zo kan je een soepje opwarmen boven de vlam van een kaars, hij zal niet zo warm worden als de soep uit de pan, maar het is altijd beter dan niets. Ook kan het prima dienst doen als lamp, zo kun je toch nog zien waar je loopt door het kaarslicht. Het is belangrijk om altijd een voorraad in huis te hebben, in noodgevallen is een kaars essentieel.

 

Buiten in de zomer

Een kaars kan ook buiten worden gebruikt, tijdens een warme zomeravond bijvoorbeeld. Het is belangrijk om hier op een veilige manier mee om te gaan. Wordt het wat kouder buiten? Dan kan de kaars wat warmte verspreiden. Ook kun je er spekjes boven roosteren, dat kan een gezellige activiteit zijn. Sommigen verspreiden een bepaalde geur, insecten vinden niet alle geuren even lekker, zij houden dan wat afstand. Zo heb je geen last van wespen of andere insecten tijdens het vertoeven in de tuin. Wordt het al donker buiten? geen probleem! Een kaars zorgt dan voor voldoende licht om nog wat uurtjes in de tuin door te brengen. En het ziet er direct gezellig en aangenaam uit. Zo kun je met vrienden spelletjes spelen, ondertussen genietend van het flakkerende kaarslicht dat allerlei schaduwen veroorzaakt. Tijd om te slapen? De kaars kan uitgeblazen worden, en je kunt terugkijken op een geslaagde avond vol sfeer en gezelligheid.

 

Kaarsen voor iedereen

Na dit blog te hebben gelezen heb je misschien inspiratie opgedaan om eens verder te kijken wat voor een kaarsen er allemaal zijn te krijgen. Je zal zien dat er een enorme keus is en het maakt eigenlijk niet uit voor welke gelegenheid je op zoek bent naar kaarsen. Je zult het altijd vinden op onze site die de grootste Webwinkel is met alleen maar kaarsen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »