Waxinelichtjes

Waxinelichtjes

Het meest verkochte kaarsje is het waxinelichtjes. Je hebt die altijd in huis om te branden of om als decoratie neer te zetten. Rond het einde van de 19e eeuw werd het theelichtje, zoals de waxinelichtjes vroeger werden genoemd, uitgevonden door Verkade. Hij had er een patent op. In de begin periode liep het nog niet storm met de verkopen. Maar gaande weg de jaren ging de verkoop steeds beter. In 1991 werd de fabriek verkocht aan de Bolsius Groep die momenteel vele miljoenen van deze theelichtjes per jaar verkoopt. De kaarsjes worden aangeboden in een aluminium hoesje wat de verbranding veilig maakt. Bij het aansteken zal je na enige tijd zien dat de paraffine helemaal is gesmolten en het kaarsvet vloeibaar is geworden. Zij zijn te krijgen in verschillende branduren. Als je halverwege toch het kaarsje wilt doven dan is dan geen enkel probleem. Het beste is om een kaarsen dover te gebruiken. De volgende gelegenheid is het theelichtje gewoon weer aan te steken. Het kaarsvet zal opnieuw helemaal vloeibaar worden. Zet het theelichtje nooit zo maar brandendop tafel. De onderzijde van het aluminium wordt warm en de tafel zou kunnen beschadigen. Gebruik altijd een waxinelichthouder als u gaat genieten van het branden van deze waxinelichtjes.

Koop de beste kwaliteit met de meeste branduren

Zowel Bolsius als Gouda hebben deze in diverse verschillende branduren. De respectievelijke branduren zijn 4, 6 en 8 uur. Deze zijn ook echt gegarandeerd. De kwaliteit van de paraffine is van hoge kwaliteit alsmede de pit (lont) Daar is hoogwaardig katoen voor gebruikt en tijdens het weven is daar speciale aandacht aan geschonken met als resultaat TOP Waxinelichtjes. De diameter is 3,8 cm en de hoogte is afhankelijk van het aantal branduren. Hoe meer branduren hoe hoger zij zullen zijn. 

Wie gebruiken Waxinelichtjes

Je kunt beter de vraag stellen wie gebruiken er geen waxinelichtjes. Dan ben je veel sneller klaar. De laatste 2 decennia is het gebruik een gemeen goed geworden. Overal kom je deze kaarsjes tegen. Of het nu thuis is in de woonkamer voor het opleuken van de sfeer of in een restaurant waar de uitbater deze op tafel heeft gezet om bij te dragen aan een romantische avond. Je kunt het zo gek niet bedenken of je ziet wel ergens theelichtjes. Het is natuurlijk een veilige verbranding, eenvoudig te vervangen en je hebt grote aantallen in huis. Je hebt zelfs de mogelijkheid om een doos met 500 stuks te bestellen. En de tijd dat een theelichtjes alleen werd gebruikt om de theepot warm te houden hebben wij inmiddels ver achter ons gelaten. Het gaat nu niet meer praktisch te zijn maar om sfeer, gezelligheid en een romantische sfeer. Vandaar de populariteit tegenwoordig van dit artikel. 

Noodpakket

Waxinelichtjes zijn er niet alleen voor de dagelijkse leuke momenten doch ook als het mis gaat. Stel je nu eens voor dat de elektriciteit uitvalt en je eventueel een hele avond zonder licht zit. Of net als in 2005 in de Gemeente Haaksbergen waar men om bepaalde plekken bijna 3 dagen zonder elektriciteit zaten. Dan is het toch heel handig om wat waxinelichtjes in huis te hebben. Sterker nog onze Rijksoverheid beveelt het zelfs aan om te zorgen dat je in je Noodpakket deze kaarsjes hebt zitten. Zorg ook gelijk wel dat er een aansteker bij zit.

Bronvermelding: Rijksoverheid

 

  • Waxinelichtjes van Bolsius en Gouda
  • Tot wel 500 stuks in een doos
  • Snelle levering
  • Gewoon de beste kwaliteit gegarandeerd
  • Bij Kaarsen-online de beste services
  • Sfeer bepalende artikelen

info@kaarsen-online.nl

0653871555

 

 

 

 

 

 

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »